Stian Vatne. FOTO: Scanpix

Stian Vatne. FOTO: Scanpix

– Moren min mener den skremmer bort rådyrene. Men nå har den stått der så lenge, så jeg tror ikke de er redd lenger, ler Stian Vatne.

I hagen til foreldrene Aase og Olav Vatne er det nemlig en helt spesiell gjenstand. En Tyrannosaurus Rex.

– Det kommer vel sikkert fra tiden da Jurassic Park var populært, tror sønnen.

– Vi gjorde litt sprø ting

Dinosauren har reist et stykke, nærmere bestemt fra Holland.

Mor og far Vatne drev gartneri og hagesenter i Molde i mange år, og tre ganger i året dro de til Holland for inspirasjon, nye impulser og innkjøp. På en av disse turene dukket altså selveste T-Rex opp, og de klarte ikke å returnere uten.

De handlet også en stor elefant i granitt, men den har de solgt til en barnehage.

– Vi hadde med oss vår eldste sønn, Olav Henning, og gjorde nok litt sprø ting, forteller pappa Vatne.

– Men hvordan kom dinosauren fra hagesenteret og opp i hagen?

– For rundt ti år siden valgte vi å leie ut driften til Plantasjen. Da de overtok så skiftet de litt profil, så vi tok med oss ting som ikke passet inn både hjem og hit og dit. Da var det naturlig at vi tok dinosauren med hjem i hagen, ler Olav Vatne.

Til glede for barnebarna

Så sånn havnet altså Tyrannosaurus Rex i hagen til den håndballglade familien.

– Den står i hagen opp mot skogen, så den har nok ikke skremt noen turgåere, ler Stian.

– Det er vel først og fremst til glede for barnebarna. Så har de latt den stå. Jeg tenker egentlig ikke så mye over den, men det har vært artig for ungene da de var små. Da var det helt topp, sier han, og Olav kan fortelle at alle de åtte barnebarna selvsagt har fått sittet på den.

Prislappen for vidunderet husker de ikke. Den er i overkant av en og en halv meter, og med halen er den rundt tre meter lang.

Og dersom du drar kjensel på navnene, så er det kanskje ikke så rart. Alle de tre barna i huset spilte håndball, og både storebror Olav Henning og Stian Vatne er tidligere landslagsspillere. Forsvarskjempen Stian, som rager 198 cm over bakken, fikk kallenavnet Blokk Vatne. Så kanskje det ikke er så rart at familien gikk for dinosaur heller enn en mer ordinær hagenisse eller annet.

  • Vet du om noen som har noe kulere i hagen sin? Bruk kommentarfeltet under bildet til å fortelle.
adinoart

FOTO: Katrine Adriana Egea Furseth