Når min familie får en invitasjon fra andre siden av fjorden, er vi ikke vanskelige å be.
Hjemme hos Hilde Grønhaug og familien er det alltid et nydelig måltid og deilige bakverk å få.
Og når vi nå engang er en matglad familie (Les: Glad i å spise, ikke å lage) – vel da kjører vi gjerne en time i bil for et ettermiddagsbesøk på Hildes koselige kjøkken.
I motsetning til mitt eget kjøkken har Hilde de fleste tingene hun bruker til den daglig matlaging stående fremme.
Gryter og leirpanner, kniver og skjærebrett.
Vintagekrukker med levende urter eller fersk sopp.
Egg, tomater, grønnsaker og bakeingredienser står klar på disken til enhver tid.
Interessen for matlaging har fulgt Hilde fra hun var liten.
Da var hun ivrig observatør når mormor sto på kjøkkenet. Her lærte hun kunsten å lage alt fra bunnen.
Sylte, safte og plukke – og bruke egendyrkete råvarer.
Krukker med godsaker står gjerne på disken, og en er garantert hjemmelaget saft og syltetøy på dette kjøkkenet.
At hun i tillegg har en kjæreste som er en ivrig jeger og fisker, gjør at de er ganske så selvforsynt på mange plan.
Det er ikke å komme fra at, i tillegg til å være en dyktig kokk, er interiør og blomsterstyling noe som betyr mye for Hilde.
Hun samler på vakre ting og har alltid varianter av sesongens blomster i små arrangementer på kjøkkenet og i resten av huset.
En bunt med “pusekatter” skaper vårstemning og blomster i noen gamle flasker setter prikken over I-en.
Hilde Grønhaug bor på Holsenøy sammen med barna Sander, Malene og en kjæreste ved navn Bjarne.
Hun går under navnet @frokenfjong på Instagram