Bonansa har tidligere skrevet om Norges syv dyreste eneboliger.

Blant dem var villaen «Balders Hage» i Larvik.

Nå skriver E24 at selger slår av 16 millioner kroner for å få den solgt.

– Vi satt ned prisen for å virke resolutt og for å vise at selger ønsker å selge eiendommen. Det skal være noen som er kjøpere på dette nivået, sier eiendomsmegler Kevin Frantzen i Eklund Oslo New York (EONY) til E24.

Mørk historie

Villaen skjuler en mørk historie da den under andre verdenskrig ble brukt av tyskerne som kommandosentral. Om boligens mørke fortid har noe å si for at kjøperne uteblir vet man ikke, men etter åtte måneder på det åpne markedet reduserer altså selger prisen kraftig.

Nå må man “kun” ut med 29 millioner kroner for den eksklusive boligen, og megler sier at de ikke gikk for høyt ut med den første prisantydningen.

– Nei, kjøpegruppen i det markedet er så volatilt og det kan endre seg fra dag til dag. Jeg mener fortsatt at eiendommen er verd opptil 45 millioner, men vi har ikke funnet den kjøperen som har funnet nytteverdien, eller andre verdien i eiendommen. En kjøper som tar boligen for 29 millioner gjør et kanonkjøp, sier han.

Seigt marked

Boligen er på 805 kvadratmeter og kan fungere både som familiebolig og representasjonsbolig for næringsdrivende.

Mens boliger stort sett selges unna raskt i disse dager, har det vært et seigt marked for luksusboligene. Det er ikke like mange interessenter rundt disse boligene.