Heidi Sperre-Flesland (38) er en av Bonansas faste bidragsytere. Annenhver uke kommer hun til å levere innlegg om design og trender.

Noen av dere kjenner helt sikkert igjen navnet, Heidi er nemlig kvinnen bak interiørbloggen Fru Fly. Den startet hun i 2008, og på det meste hadde hun 5000 unike brukere innom heidisperrefleslandprofilwpdaglig.

– Det ble et lite fristed der jeg kunne utfolde meg kreativt. Jeg lærte blant annet mye om fotografering, sier hun.

Svarer gjerne leserne

Heidi er utdannet sosionom og har skrevet masteroppgave om sosiale medier. Bloggen ble også brukt som feltarbeid, med den fikk hun et godt innblikk i hvordan mekanismene og kanalene i sosiale medier fungerer.

– Men så ble det litt stille på bloggen, hvorfor?

– Det er svært tidkrevende å lage artikler hver eneste dag. Å ta bilder, ordne og style, redigere og skrive. Det tok rett og slett litt mer tid enn jeg hadde, sier hun.

Men fortvil ikke. Dette har hun tenkt å gjøre noe med. Både her hos oss på Bonansa, men også på bloggen.

– Jeg har litt lyst til å trappe opp igjen. Jeg savner det litt de de periodene jeg blogger mindre. Men da har jeg brukt Instagram og Pinterest.

Dersom det er noe du lurer på angående trender og interiør er det bare til å spørre Heidi i kommentarfeltet under saken.

Ikke alle i familien er like opptatt av interiør

heidiinstastuelampewp

heidiinstastolwp

Heidi bor i en enebolig i Fana sammen med ektemann og to døtre (3 og 7 år). Her ommøbleres det ofte. Bilder og annet flytter hun gjerne på flere ganger i måneden, men de store tingene får stå litt lenger. Ikke alle i familien er like opptatt av interiør.

– Mannen min kunne bodd i nøyaktig det samme i femti år. Han er alltid motstander når jeg vil ommøblere eller kjøpe noe nytt. Han stritter veldig imot og kan gjerne bli helt hvit i fjeset om jeg plutselig finner ut at vi skal fjerne panel i gangen og helsparkle. Han er litt mer knyttet til tingene, men blir alltid kjempefornøyd. Han tror bare ikke at det kan bli finere enn slik vi har det, men ser alltid at jeg har rett etterpå, ler hun.

Døtrene synes bare det er gøy. De liker at mor ordner og fikser, og kan gjerne spørre om det ikke er på tide å male litt igjen.

De har kun bodd i huset i tre år, men rommene deres har vært malt både rosa, blå, grønn, knallgul og med gule striper. Og TV-stuen har vært både hvit, sort og grå.

– Du er driftig?

– Kanskje det. I perioder maler jeg mye. TV-stuen kan jeg male mens jeg ser på TV. Jo mer stresset jeg er sånn ellers, jo bedre er det med en make-over hjemme. Det er mentalhygiene, sier hun.

– Hva er viktig hjemme hos deg?

– Jeg er opptatt av at det er personlig for meg og min familie. At man kan se at det er vi som bor her. Jeg er opptatt av design og trender, men også at det skal være funk

sjonelt og at vi trives. Jeg bruker en del fotografier, for jeg synes det gjør interiøret personlig. Så har jeg en forkjærlighet for skreddersydde løsninger. En innebygget bokhylle for eksempel, noe som er tilpasset akkurat det huset vi bor i. Det å utnytte potensialet med tanke på størrelsen på rommet, lys og alt.

Interiør på “innbytterbenken”

Heidi sier at hun ikke kjøper så mange ting, og forteller oss at hun har en innbytterbenk. Ja, du leste riktig.

– Jeg har et skap med mange fine ting. Jeg er opptatt av ikke å bli lei av tingene, så det å sette dem litt bort og hente dem frem igjen hjelper på. Da rekker jeg å savne dem litt.

For hun kan bli lei, og hun er heller ikke så glad i at huset hennes ligner alle andres.

– Når noe er trendy så ser du det plutselig over alt. Da kan jeg gjerne sette det litt bort, og heller ta det frem igjen senere. Jeg er veldig usentimental når det gjelder ting.

Hun kjøper mange magasiner, og leser flere blogger. Helst utenlandske, da hun synes vi i Norge har det for likt og for lite unikt.

Og er det noe hun har mye av, så er det putetrekk.

– Jeg har sikkert hundre putetrekk brettet fint sammen og sortert etter farge. Akkurat nå går det i gull, grønt og hvitt, men om jeg plutselig vil ha noe blått, så går jeg bare opp og finner det. Jeg har kjøpt masse gode dunputer som jeg bytter trekkene på.

Vil hjelpe med å få oversikt over hovedtrendene

Og hvor startet egentlig alt dette?

– Min mor har alltid vært opptatt av design og kunst. Hun ommøblerte mye, så det er kanskje noe jeg har fått gjennom barndommen. Interessen har alltid vært der.

Hun har med andre ord alltid synes at design er spennende, men må alt være dyrt?

– Det er en miks mellom billig og dyrt, gammelt og nytt. Jeg liker de kontrastene. Noen ganger pusser jeg mest opp og lager ting, andre ganger er det kjekt å spare til noe som er litt dyrt. Jeg liker ting som ikke er masseprodusert, og som har gode funksjoner. Det blir et skjæringspunkt mellom hjem og trivselsfaktor, og designelementer.

– Hva kan leserne våre forvente av deg?

– Jeg er orientert på det som er av trender og aktivitet i design- og interiørbransjen. Det skal være design som er tilgjengelig for folket, ikke så høyteknologisk at det er utilgjengelig. Samtidig skal det være noe som er litt annerledes, noe som ikke alle har. Jeg kan hjelpe leserne med å holde en oversikt over hovedtrendene. Trender det kan være lett å få til.

Følg oss gjerne på Facebook, Twitter (bonansa_no) og Instagram (bonansa_no). Bruk gjerne #bonansa på dine bilder.