stinaspeil3rett

SNØHVIT: Lille speil på veggen der hvem er vakrest i landet her? Hos oss ser vi vårt eget speilbilde hver gang vi går inn i stuen.

stinaspeilrett

DOBBELT OPP: Speil har vært brukt til dekorasjon, magi, forfengelighet og selvrefleksjon i tusenvis av år. Speil som lysfat gir en utrolig fin effekt.

stinaspeil2rett

SJARMERENDE: Gamle og unike speil med trerammer får du billig på bruktbutikker og loppemarkeder.

Visste du at kvinner ser seg i speilet 38 ganger om dagen?  Undersøkelser viser at menn er mindre opptatt av å speile seg, de ser på seg selv 18 ganger om dagen.

Kanskje er menn mindre forfengelige enn kvinner, eller kanskje de er mindre usikre på hvordan de tar seg ut, jeg vet ikke. Men hjemme hos oss speiler vi oss like mye mannen min og jeg, og garantert mer enn gjennomsnittet. Det er nemlig ikke til å unngå. Vi har speil over alt.

Jeg synes speil gjør mye for et rom. Den mest åpenbare fordelen med å ha speil hengene på stueveggen er at de reflekterer lyset. Har du en liten stue med få vinduer vil et speil lure øyet til å oppfatte at rommet er større og dypere enn det egentlig er. Ifølge enkelte innredningsfilosofier  skal speil også gi energi og flaks.

Så ønsker du deg en større stue, eller å vinne i lotto – er det bare å sette i gang. Dekorer hjemmet ditt med speil! Bruk gjerne gamle speil, de har ofte vakre utskjæringer og er sjarmerende med hakk og riper. Vil du gjøre speilbruken mer spennende og personlig kan du henge flere gamle speil i grupper, slik jeg har gjort. Legg gjerne speilene utover et bord og bestem deg for hvilket speil som skal henge hvor før du skrur i veggen.  På den måten er det mye enklere å henge opp det første speilet. Husk å bruke skruer som er tilpasset veggen din, og ta høyde for at speil er tunge.

En annen løsning er å bruke speil som lysfat eller som dekorbrett på spisebord eller stuebord.  Det vil reflektere både levende lys og blomster og gir en nesten magisk effekt.

Vil du ha noe som ikke så mange andre har kan du gå for et helt møbel dekket av speil. Det finnes mange varianter av morsomme speilmøbler, for eksempel blanke kommoder, puffer og skrivebord.

Hvor mange speil har du hjemme, og hvor ofte ser du ditt eget speilbilde?

Kilde: Daily Mail