Vi har spraymalt vaser med gul spraymaling i forskjellig mønster – tre fargeklatter som gir vårstemning hjemme.

Ideen er at en gammel vase kan få nytt liv, men du kan like gjerne spraye en lykt, en bolle eller en telysestake.

Er du tålmodig og stø på hånden kan du bruke flere farger, men sprayen er ikke alltid til å stole på. Det kan bli litt grisete og mønsteret kan flyte ut litt. Men det finnes i hvert fall ingen lik!

Dette trenger du:

  • Maskeringsteip
  • Spraymaling

Slik gjør du:

Trinn 1: Fest teip der du vil ha mønsteret. Det aller viktigste er å feste den godt. Striper er nok det aller enkleste, og veldig fint i tillegg. Vi droppet målebånd, og festet teipen litt vilkårlig. Gå over med neglen på teipen helt til slutt, så du er sikker på at den sitter.

Trinn 1. FOTO: Synne Hellum Marschhäuser

Trinn 2: Firkanter, spiraler, ruter, halvmåner, prikker, stjerner og hjerter er andre alternativer til mønster. Vi laget to ekstra vaser, en med loddrette striper og en med spredte firkanter av teip.

Trinn 2. FOTO: Synne Hellum Marschhäuser

Trinn 3: Snu glasset på hodet, og plasser det på en papplate eller lignende. Dekk bunnen av glasset hvis du ikke vil spraye den.

Trinn 3. FOTO: Synne Hellum Marschhäuser

 

Trinn 4: Det er nok lurest å spraye vasene ute, både på grunn av lukt og at det lett blir malingsfregner på omgivelsene. Sprayer du på avstand drypper malingen mindre, men da må du gjerne ta flere runder. Vurder om du vil ha klart og tydelig mønster, eller sprayboksprikkete mønster.

Trinn 4. FOTO: Synne Hellum Marschhäuser

 

Det er fort gjort å spraye for tett og for lenge av gangen. Da renner gjerne malingen, som her. Fjern den overflødige malingen med en svamp før den tørker. FOTO: Synne Hellum Marschhäuser

Trinn 5: La vasene tørke. Vi lot dem tørke i 12 timer. Fjern teipen når malingen har tørket, men vær obs på at malingen tørker saktere på teipen.

Trinn 5. FOTO: Synne Hellum Marschhäuser