Det var papirutgaven til avisen Firda (ligger bak betalingsmur) som først skrev om salget.

Etter visningen i Hellevik i Fjaler søndag, gikk det svært fort.

Fjaler er en kommune i Sogn og Fjordane, på sørsiden av Dalsfjorden. Kommunen grenser i øst mot Gaular, og i sør mot Høyanger ogHyllestad. Over fjorden ligger Solund i vest og Askvoll i nord.

Bygget hyttene selv

– Det var hektisk da det sto på. Vi brukte jo megler som styrte salget. Så det var mindre hektisk for meg. De styrte budrunden, sier Brendehaug til Bonansa.

Hyttene er det hun og mannen som har bygget på midten av 1970-tallet. Siden har hun brukt mye tid på driften av dem, men nå er hun blitt pensjonist og vil ha tid til andre ting.

– Kanskje jeg kan reise litt mer og være sammen med barnebarn og familien – og det som jeg finner på i farten. Kose meg, sier selgeren til Bonansa.

– Det føles helt herlig

– Blir du rik nå?

– Neeeeei… Det er mye skatt å betale. Vi sitter igjen med litt, men ikke så mye, sier Brendehaug.

– Hvordan føles det å ha solgt livsverket?

– Det er herlig. Det er jo en del arbeid med 14 hytter om sommeren. Jeg har jobbet i barnehage i tillegg. Det følges bra å kunne være pensjonist nå, sier hun.

Ifølge Firda har de fire barnebarna hennes tatt over hver sine hytter. Og resten har bestemor altså solgt.

Bonansa har også snakket med advokat Ole Rune Døskeland ved Fjordane Advokatkontor AS. Det var han som sto bak salget. På visningen søndag telte de rundt 60 biler i området og 100 skrev seg opp som interessenter. Så startet budrunden, og da skal naturlig nok alle informeres om det som skjer.

– Jeg vil tro det ble sendt ut rundt 10.000 SMS-er, sier Døskeland til Firda.

I løpet av et kvarter kom det inn ti bud. Og ni timer senere var alle hyttene solgt.

Vi tror du også vil like disse sakene: