Eiendommen ble solgt for 5,3 millioner. Prisantydning var 2.490, i underkant av halvparten.

– Jeg har tydeligvis bommet på prisantydningen, men jeg har forhørt meg med veldig mange om pris. 5,3 millioner er vanvittig mye, for det vil komme kostnader med å rive huset og å sette opp en driftsbygning i tillegg, sier Kjersti Birkeland, eiendomsmegler i DNB Eiendom til aftenbladet.no.

– Det kom som et sjokk at det var så vanvittig mange som hadde interesse for dette, men fy søren så kjekt, sier megleren.

Uten boplikt

Det var Jærbladet som først omtalte saken fredag (krever innlogging).

Eiendommen, som ligger på Orre i Klepp kommune i Rogaland, er en landsbrukseiendom på rett over 25 mål. 20 av målene er dyrket og fem er tun. Eiendommen har derfor ikke odel, konsesjon eller boplikt.

– Det betyr at det er fritt frem for folk, og da går det for markedsverdi. Det går an å sette opp en driftsbygning, og det tiltaler mange. Det er nok på grunn av at det selges så få sånne eiendommer at verdien stiger, sier Birkeland.

– Ikke beboelig

Huset er imidlertid i så dårlig stand at det ikke ble tatt bilder innvendig til annonsen. På utsiden står det blant annet bilvrak som må fjernes, og det kreves en del rydding på tomta. Det finnes ikke andre bygninger enn boligen på eiendommen.

– Som takstmannen sa, er kledningen grei, men det er ganske nedsluppet inne. Det har vært lekkasje på kjøkkenet og lekkasje på badet. Det kreves renovering og kanskje delvis riving. Etter mitt syn er det ikke beboelig mer, sier Birkeland.

Selv var hun fortsatt høy fredag formiddag etter en heftig budrunde torsdag.

– Det var det jeg gjorde fra jeg stod opp til jeg gikk hjem den dagen. 10 personer var med i budrunden, og noen av dem sa at de ikke engang rakk å sende inn budskjema før det var kommet et nytt bud fra noen andre, sier hun.

78 mann på interesselisten

Også visningen, som var på tirsdag, gikk hett for seg.

– Det var så lang kø at de som kom sist valgte å kjøre en runde og komme tilbake igjen for å få plass. Etter visning var det 78 mann på interesselisten. Så mange har jeg aldri hatt før, sier Birkeland.

Hun forteller at det selges svært få tilsvarende eiendommer.

– Det skjer nesten ikke lenger. Det er kjekt at det i alle fall er noe som holder seg i dette kjedelige markedet, sier hun.

– Og selgeren ble fornøyd?

– Ja, jeg spurte om hun skulle ta seg en tur til Syden nå. Hun skulle i alle fall en tur på spa, sier Birkeland.

Vi tror du også vil like disse sakene: