– Vi holdt på i lang tid med å skaffe lokale, men alt var opptatt. Da måtte vi rett og slett finne på noe annet, sier mormor Jorun Birkeland.

12. mai ble barnebarnet Sarah Birkeland Mathisen fra Horten konfirmert. Familien hadde sett frem til dagen lenge, men de klarte ikke å få tak i et lokale. De var innom tanken på partytelt, men mormor hadde en bedre idé.

– Vi har en carport, jeg tenkte at den kunne brukes, forteller hun.

konfirmantbord2

HJEMMESNEKRET: Mormor og morfar Birkeland snekret langbord til barnebarnet Sarah Birkeland Mathisen sin konfirmasjon. Den ble feiret i deres carport fordi de ikke klarte å få tak i ledige lokaler. FOTO: Privat

Snekret langbord

Å dekke langbord til i overkant av 30 mennesker inne ville de ikke få plass til, så løsningen ble i stedet å rygge ut bilen for å lage plass til fest i carporten.

De hadde ikke langt nok bord, og derfor satte mormor og morfar i gang med å snekre et langbord. Så ble det kjøpt inn duker og pynt, og vips så var carporten tryllet frem til et flott festlokale.

– De som kom synes det var noe av det fineste de hadde sett, sier Jorun.

Tettet igjen med plastduk

Det har ikke vært høye temperaturer i vår, så de så seg nødt til å kjøpe varmelampe. I tillegg tettet de igjen carporten med en plastduk.

– Vi fulgte godt med på værmeldingen i ukene før konfirmasjonen, forteller Birkeland.

– Hva synes du om resultatet selv?

– Det ble kjempefint. Veldig intimt og koselig. Annerledes. Også konfirmanten ble veldig fornøyd, sier en stolt mormor.