Denne uken solgte hun leiligheten sin i Rosenberggaten. Samtidig som småleiligheter i Bergen blir snappet av foreldrene til påtroppende studenter før visning, var det mange som besøkte toromsleiligheten til kvinnen fra Fosnavågen på Sunnmøre.

Nå flytter hun tilbake – en halv million kroner rikere enn hun var da hun kom til Bergen i fjor.

– En fantastisk følelse

– Dette er som å vinne i lotto, sier hun.

DYRT:  Monicas leilighet er stilig og nyoppusset, men den er ikke mer enn 36 kvadratmeter stor. Likevel endte prisen på 2,7 millioner kroner.

DYRT: Monicas leilighet, som ligger i andre etasje i dette bygget på vei opp på Nygårdshøyden, er stilig og nyoppusset, men den er ikke mer enn 36 kvadratmeter stor. Likevel endte prisen på 2,7 millioner kroner.

Rosenberggaten er en ærverdig gate i Bergen. Området er opprustet med det som må kunne kalles Bergens svar på Spansketrappen det siste året, på vei fra sentrum og opp til Johanneskirken.

– Jeg hadde aldri drømt om dette. Jeg blir helt målløs. Det er en fantastisk følelse, sier Monica.

Oppholdsrommet med stue og kjøkkenkrok er liten, men smakfull. Vegg i vegg ligger soverommet, der det er plass til en dobbelseng. I tillegg har leiligheten et lite bad. Nå er den kjøpt av en student, slik veldig mange andre småleiligheter i Bergen har blitt den siste uken.

Foreldre kupper visninger

– Jeg skulle egentlig hatt en visning til, på en annen leilighet i Fredrik Meltzergate, nå etterpå, men den ble kuppet av faren til en student. Han kjøpte den for noen hundretusen over takst, forteller megler Roger Glesnes hos Krogsveen.

Konkurrent hos Kaland & Partners, Dino Urukalo, forteller tilsvarende historier.

– I denne perioden er det stort sett studenter som kjøper. De har med seg foreldrene på investeringssiden. Vi solgte en leilighet i Olaf Ryes vei før visning. Denne gikk også 500.000 over takst, sier han.