Vi fant denne videoen på internett, og kunne ikke annet enn å dele den. Tross alt er det alltid kjekt å kunne multitaske. Og dårlig tid om morgenen er jo noe de fleste rammes av. Da passer det naturligvis godt å kunne re sengen før du står opp.

Men vent litt. Skal man egentlig re sengen?

Astma- og allergiforbundet fraråder folk å re sengene sine, iallfall om morgenen. De anbefaler at du i stedet åpner dynen helt, slik at fuktigheten i sengen fordamper. Motvekten mot sengekameratene midd er nemlig ikke nydelige brettekanter og en glatt overflate på sengen, men frost, luft og kulde.

Midden vantrives i tørr kjølig luft. Luft sengetøy, tepper og gardiner jevnlig. Ett gram støv på soverommet ditt med litt høy fuktighet kan inneholde hele 500 midd, skriver NRK.

Skift sengetøy ofte

Det er også viktig å skifte sengetøy ofte. I alle fall hver 14. dag, men gjerne oftere dersom du svetter mye eller ikke dusjer daglig. Er du syk eller i overgangsalderen, er det vanlig å svette mye.

Ifølge britiske Dr Lisa Ackerley er det estimert at hele ti prosent av vekten til en to år gammel pute består av død hud og støvmidd. Det skriver nettavisen Mail Online.