Vil du bo i en sopp? James Johnsen er arkitekten bak The Mushroom House i byen Pittsford, USA. Han har jobbet sammen med en rekke kunstnere. Inni soppen er det omtrent like imponerende som utenfor.

Det hele ser ut som en liten grotte, med veldig spesielle tak og søyler. Det er to soverom, stue, kjøkken, bad og vinduer som slipper inn lyset. Utsikten er ikke bare vakker, den går 360 grader. Flisearbeidet er i Gaudí-stil.

Prisen for å bo i en sopp er på 729.000 dollar, eller omtrent 5,9 millioner norske kroner.

Da må du flytte til Pittsford, som ligger i staten New York i USA, like sør for grensen til Canada. Det bor omtrent 30.000 mennesker i bygden, som ikke ligger langt fra Niagarafossen.

Er du Norges første kuppelbeboer?

Eller hva med å bo i en kuppel i New Mexico? Disse er til salgs i Lower Las Colonias-området i Taos, men kuppelhjemmene er bygget siden 1970-tallet og solgt i Canada, Mexico, Sør Amerika, Europa, Afrika, Asia og Australia. Ifølge produsenten er de klimavennlige og har et lavt energiforbruk, god holdbarhet og er lette å vedlikehold.

kuppel1

 

De egner seg angivelig på stranden, på fjellet – ja, sågar under jorden og under vann. På monolithic.org står det at sjansen for å overleve en rotnado, orkan eller et jordskjelv, er stor i en slik kuppelbolig. De mener også bygningene er smarte ved andre katastrofer, som ved brann og råte. Så vidt Bonanasa vet er det ennå ikke bygget noen kuppelhjem i Norge, så du kan bli den første hvis du kjøper deg en fin tomt og importerer…

kuppel2

nettsiden til utbyggeren kan man se bilder av tilsvarende konstruksjoner som er sportsarenaer, skoler og til og med kirker.

Kuppelen som er til salgs i New Mexico koster 225.000 dollar, eller like over 1,8 millioner norske kroner.

Flyt deg gjennom livet

I Seattle, en by der det regner omtrent like mye som i Bergen, kan du kjøpe deg et flytende hjem til 695.000 dollar – eller 5,6 millioner kroner.

flyt

Et slikt hjem kunne man selvsagt ankret opp ved kaien i Solheimsviken, eller i en vik på vei fra Bergen sentrum til Åsane. Det passer selvsagt også godt i hele den vestlandske skjærgården. De flytende hjemmene er designet av James Jessup og har to soverom, stue, kjøkken og flere bad. I tillegg til terrassen som fungerer som en brygge, er det også takterrasse. Har man en stilig båt, er det bare å fortøye den foran huset.

flyt2