FOTO: Kapa

FOTO: Kapa

– Det er det som er drømmen: Hest i hagen. Det er virkelig den eneste grunnen til at jeg flytter nå. Jeg bor jo egentlig allerede i drømmehuset, sier Henriette Feydt.

Men nå flytter hun fra Kjøkkelvik tilHauglandshella på Askøy sammen med hundene, mannen og barna – ja, og ponnien.

VAR SYK: Henriette var kronisk syk i mange år. Det var ponnien som fikk henne tilbake. FOTO: Privat

VAR SYK: Henriette var kronisk syk i mange år. Det var ponnien som fikk henne tilbake. FOTO: Privat

Bygden Kjøkkelvik

– Vi trives så utrolig godt her. Kjøkkelvik er som en liten bygd. Skolene er på vei opp og frem. Det er rett og slett veldig trivelig – pluss den fantastiske utsikten til sjøen sier Feydt.

FOTO: Kapa

FOTO: Kapa

Men det er altså én som ikke får plass i Bergen Vest. Det er Kantjes Milan på 21 år.

– Mannen i mitt liv, sier Feydt, før hun kjapt omformulerer seg:

– Den andre mannen i mitt liv!

FOTO: Kapa

FOTO: Kapa

Reddet av hestene

Hun er utdannet innen riding i England og har jobbet på rideskole hele livet. Nå har hun bare tre elever, men kanskje tar det seg opp når familien setter kurs enda litt lenger vestover, til Askøy.

– Det er hestene som har reddet meg. Jeg er kronisk smertesyk med migrene og kjeveproblemer, etter at jeg ramlet av hesten og knakk den for ti år siden. Nå går det endelig fremover. Jeg håper på sikt at jeg kan ha rideundervisning med funksjonshemmede. Det synes jeg er veldig gøy, sier Feydt.

FOTO: Kapa

FOTO: Kapa

Hun legger ikke skjul på at hun er en byjente som romantiserer over livet på landet. Nå får hun det – i hagen. Det blir utsikt til sjøen og egen grillplass i egen skog.

– Og så skal vi ha høner, såklart! Det er klassisk byjenter som kommer på landet og vil plukke eggene sine selv om morgenen, sier hFeydt og ler.

Familien gikk noen runder før de bestemte seg. De hadde akkurat pusset opp og gjort ferdig hjemmet de bor i nå.

– Men det er ikke plass til hest i hagen her, sier hun.

Sommerferien ryker

Dermed ble det huskjøp.

– Det er jo en svær avgjørelse å ta. Man må flytte barna og alt sammen. For oss ble det veldig skal-skal ikke.

Men de endte på skal.

FOTO: Kapa

FOTO: Kapa

– Jeg kjenner dem som flytter fra huset. De skal til Østlandet nå. Huset har ligget ute for salg en god stund, men nå bestemte vi oss. Vi overtar 1. juni. Det blir spennende, men det kan hende sommerferien ryker, sier Feydt.

Det er nemlig litt av hvert som skal gjøres.

– Vi skal male en del og gjøre dette huset til vårt. Jeg har en femårsplan, men det er litt kjekt å bli kjent med huset og stedet før man setter skikkelig i gang. Dessuten handler det selvsagt om penger. Nå skal vi bo der litt og finne ut hva vi trenger, sier trebarnsmoren.

FOTO: Kapa

FOTO: Kapa

Familien vokser

Og når de flytter inn blir de sannsynligvis en ekstra.

– Ja, vi skal kjøpe en hest til. Men først får jeg mest sannsynlig en på lån. Hester må ha venner. De må ha en å stå sammen med, sier Feydt.

Og hvor Kantjes Milan (21) har vært til nå? På Tveit på Askøy. Dermed kan hun bare ri bort til sitt nye hjem på Hauglandshella.

FOTO: Kapa

FOTO: Kapa