I Bergen sentrum er kvadratmeterprisen nå i gjennomsnitt over 52 000 kroner. For en måned siden var Landås på andreplass, men de er nå forbigått av Fana.

Arna, Åsane og Fyllingsdalen er fortsatt de rimeligste bydelene i Bergen.

Tallene er basert på prisantydning på boligannonser på Finn.no i Bergen akkurat nå. De viser gjennomsnittspris per kvadratmeter.

Gjennomsnittlig prisantydning på aktive annonser i Bergen
Bergen Sentrum 52 416,-
Fana 41 940,-
Landås 41 053,-
Bergen Vest 37 156,-
Fyllingsdalen 36 521,-
Åsane 33 755,-
Arna 19 479,-

Sjefsøkonom i Samfunnsøkonomisk analyse, Roger Bjørnstad, spådde 20 prosent prisvekst i Bergen frem til 2018. Nå tror han den kan bli enda større.

- Tallene er i tråd med forventningene, men i øvre sjikt av det vi så for oss. Det er faktisk en veldig sterk prisvekst og taler for at vi må oppjustere boligprisprognosene for bergensområdet og Hordaland, sa Bjørnstad  til Bergens Tidende tidligere denne måneden.

De følger nøye med, og ser flere momenter for at boligprisene vil fortsette å stige.

Sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen i Eika tror imidlertid at toppen i området rundt Bergen er nådd, og at de til og med kan falle noe før jul.

- Jeg tror prisene vil bli svakere fremover. Det har sammenheng med at ringvirkningene fra problemene i oljebransjen ser ut til å bli større enn det vi tidligere har trodd, sa han tidligere denne måneden – og presiserte at han ikke forventer prisvekst neste år.

Merk at det er ulikt antall boliger til salgs i de ulike bydelene. Er det dessuten et veldig billig objekt til salgs i en bydel, vil denne naturligvis trekke snittet ned.