En drømmefanger er et ornament av indiansk opphav. Man henger dem opp ved siden av sengen, og så fanger den opp vonde drømmer og mareritt. Beklageligvis er det ikke slik at en slik vil kunne fange opp fæle mareritt om dårlig vinterferievær og gi solskinn over skiløypene, men de kan i det minste være et alternativt gjøremål hvis man blir sittende innendørs på hytten. Pene er de også.

FOTO: Stina Anderssen / Fru Andersen

FOTO: Stina Anderssen / Fru Andersen

Dårlig vær i vente

Meteorolog hos Aurora Stenmark hos Meteorologisk institutt studerer vinterferieværet for hele landet nøye. Tirsdag fikk hun inn nye prognoser.

– På fredag starter det med bygevær på Vestlandet. Det strekker seg til fjellet, men stopper når man kommer et stykke opp. Det kommer som regn ved kysten og snø i høyden. Lørdagen blir det lettere vær. Det kan være litt regn langs kysten, men er man i fjellet første vinterferiehelgen blir det perioder med opphold. Jeg kan ikke se perioder med strålende vinterferievær, men det blir perioder med ganske fint og sol, sier hun.

Lørdag og søndag kan bli ganske fine, så da må du utnytte tiden godt.

Drømmen om godvær

Disse er laget av Bonansas faste bidragsyter Stina Andersen, og består av små heklebrikker og snorer med trekuler og fjær, men her er det bare fantasien som setter grenser. Utstyret finner du i hobbybutikker, og med litt lim og fingernemhet skal det ikke være noe problem å få dette til.

Du trenger også noen sløyfebånd for å få dette skikkelig pent.

Andre ideer til inne-vinterferie:

FOTO: Stina Andersen / Fru Andersen

FOTO: Stina Andersen / Fru Andersen

Visste du at de tidligst kjente drømmefangerne ble laget av ojibwa-stammen i USA? Siden har drømmefangere spredd seg til store deler av verden, både som pynt og i forbindelse med overtro.