Jeg har flydd med lysekroner som håndbagasje og tatt toget med pynteputer under armen. Jeg har båret poser fulle med veldig fine strandsteiner gjennom sikkerhetskontrollen, og fraktet en kjempekul og skjør eggholder hjem fra andre siden av verden. Jeg er en mester på å stappe kofferter, bagger og strandnett fulle med stæsj. Jeg legger gladelig igjen sandaler og håndklær bare jeg får med meg den perfekte glassflasken, den fine drømmefangeren eller de herlige duftlysene.

stinajuli2rett

SKJØR FRAKT: Mange små glassflasker kom hele og fine gjennom den noe brutale bagasjehåndteringen på Gardermoen. Litt kjipt å oppdage at de også selger slike flasker på nærbutikken.

Vel hjemme dekorerer jeg med ferieminner og lager litt Syden i stuen. Jeg er strålende fornøyd med å ha tilført hjemmet vårt det lille ekstra. Helt til jeg går innom Nille, Rema eller Europris og ser at de selger lysestaker som ligner veldig på de jeg kjøpte og fraktet med meg hjem. På tilbud! Da blir jeg irritert, skal det ikke være mulig å ha noe som ikke ALLE andre har?

stinajuli3rett

DAMEN MIN: Jeg digger henne.  Men barna mine skammer seg over at jeg gikk gatelangs med den nakne bysten under armen.

Men noen ganger lykkes jeg. Jeg kommer over det unike og spesielle. Noe som fortsetter å være litt annerledes også når jeg kommer hjem. For en stund siden, på ferie i egen by, gikk jeg forbi en butikk som skulle legges ned. Jeg stakk hodet innom og spurte om de skulle kvitte seg med utstillingsbysten. Det skulle de! Lykkelig vandret jeg videre, gatelangs med den nye nakne damen min under armen. Jeg innrømmer at hun var litt uhåndterlig og mye tyngre enn hun ser ut som. Vi fikk noen blikk. Men varsomt bar jeg henne over dørstokken og plasserte henne trygt i stuen. Jeg smiler hver gang jeg går forbi henne.

stinajulirett

SPECIAL PRICE: Alle sydenfarere med respekt for seg selv har en drømmefanger fra en strandsjappe på soverommet.

Har du fraktet med deg noe spesielt hjem fra ferie? Fortell meg gjerne hva og hvordan!

Les mer fra Stina: