Det er over 1200 boliger for salg i bergensområdet akkurat nå, kun 109 av dem har fire eller flere soverom. Dersom du har tre eller flere barn, er Fana bydelen for deg. 45 av boligene med soverom nok til en familie med flere enn to barn ligger nemlig her.

– Man finner jo slike boliger i andre bydeler også, men da er det gjerne et mindre utvalg. En må opp i eneboligstørrelse, og det er relativt sjeldent at man finner rekkehus fra 70- og 80-tallet med mer enn tre soverom, sier eiendomsmegler Glenn Heggøy i Eiendomsmegler Vest.

– Må bygge med fire soverom og to bad

Heggøy har for tiden en perle av en enebolig for salg på Nordåsneset, men sier at det er et greit utvalg av store boliger, både i Sandviken, Ytre Sandviken, Laksevåg, Fyllingsdalen, Olsvik, Godvik og Mathopen også – men at hovedvekten av disse boligene er i Fana.

trebarn2

FAMILIEBOLIG PÅ NORDÅSNESET: Trenger du fire soverom eller mer, er Fana bydelen for deg. FOTO: Eiendomsmegler Vest

– Uten å trykke ned andre bydeler, så handler jo dette også om sammensetningen av økonomi og mennesker, mener han.

Megleren sier at vi er inne i et tidsskifte der mange av dem som bygget boliger i Fana på åttitallet er i en alder der de nå selger husene sine.

Han har hatt boligen på Nordåsneset ute i halvannen uke, og tror at en naturlig kjøper er en familie som gjerne kjøpte enebolig i Fana for rundt tre millioner for noen år siden, og som nå selger den for rundt seks til åtte millioner kroner – og heller går for dette som har en prisantydning på 10,5 mill.

– Dette er noe av det beste man får i Fana, sier han.

Det bygges også en del nye boliger i bydelen, også en del eneboliger.

– Alle utbyggere som bygger familieboliger bør bygge fire soverom og to bad, og boligene bør være minimum 130-140 kvadratmeter, sier megleren.

Få muligheter på Landås

På Landås er det kun to boliger med mer enn tre soverom for salg, og der har også en del av boligene gått langt over prisantydning.

– Det er åpenbart manko på slike boliger der, i tillegg er det i et sentralt område, sier Heggøy.

– Har du to eller flere barn er det vanskeligere å få tak i bolig på Landås og i Årstad. Her er det sjeldnere at det legges ut større boliger enn for eksempel i Fana og på Laksevåg, sier Are Fotland, megler hos Krogsveen.

trebarn3

FÅ MED MANGE SOVEROM PÅ LANDÅS: Dersom du ønsker deg fire soverom eller mer, er det ikke mye å velge i på Landås. Denne eneboligen har imidlertid fire soverom, god plass til en familie med tre barn. FOTO: Krogsveen

Han har for salg en enebolig med fire soverom på Landås, men denne har lagt ute en liten stund – da den ikke ligger i de mest populære områdene, som for eksempel Øvre Sollien.

– Enkelte steder på Landås er såkalte pressområder, og det er mange folk som bare går og venter på at det skal legges ut boliger akkurat i det nabolaget de ønsker å flytte til, sier Fotland.

Les også: