Over 10.000 har sjekket Finn-annonsen til en enebolig i Åsane de siste fire dagene. Dette er svært mange klikk på bare 96 timer.

  • Start videoen i toppen for å se alle bildene fra boligen

Da Bonansa skrev om de mest populære boligene i Norge i august, ble det svært tydelig at folk sitter og drømmer foran skjermen. Det var nemlig et hus i Torvikbukt ved Kristiansund – kjøpt av en bergensfamilie – som var på topp 3 med 50.000 visninger.

Den mest klikkede annonsen i Bergen i hele august, hadde 28.780 klikk. Å oppnå mer enn en tredjedel på fire døgn, er mye.

I tillegg til visninger på Finn, har folk banket på døren til selgeren og ytret ønske om å kjøpe huset eller spurt om å få se det. Bonansa har i tillegg fått spørsmål om hvorvidt prisen på 7,5 millioner kroner er en spøk.

FOTO: Nicolas Langvand

FOTO: Nicolas Langvand

Einar Strand hos Privatmegleren merker også pågangen.

– Alle blir henvist til meg. Vi skal egentlig har visning på søndag, men jeg skal ha tolv stykker på privatvisning torsdag, sier han til Bonansa.

– Åsane er sultefôret på nye hus

Konkurrerende meglerkolleger av Strand synes ikke det er rart at eiendommen i Morvik er populær.

– Den er i alle fall ikke priset for lavt, sier Fredrik Stuhr i DNB diplomatisk.

HJELLESTAD: I Fana er ikke eneboliger mangelvare, heller ikke av nyere standard. Men i Åsane finnes det kun én enebolig som er bygget senere enn 2009 til salgs. FOTO: DNB Eiendom

HJELLESTAD: I Fana er ikke eneboliger mangelvare, heller ikke av nyere standard. Men i Åsane finnes det kun én enebolig som er bygget senere enn 2009 til salgs. FOTO: DNB Eiendom

Han har en enebolig for salg et helt annet sted i Bergen til omtrent samme pris. 7 millioner koster huset han selger på Hjellestad, men det er i svært godt selskap. Hvis man studerer annonsene på Finn i øyeblikket, viser de at det er 53 eneboliger til salgs i Fana. Tallet er mye lavere i Åsane. Skal man ha enebolig nær Bergen må man heller til Fjell eller Askøy, der det er henholdsvis 53 og 43 eneboliger til salgs akkurat nå. I Åsane er det bare 18.

– I tillegg er området sultefôret på nye hus. Her selges det gull, mens alt annet er gråstein. I Åsane finner du eldre boliger fra 70-tallet til samme pris, mens dette er et helt nytt hus med opparbeidet hage og livsløpstandard. Leter du etter en enebolig i Åsane som er bygget i nyere tid, får du kun ett treff, påpeker Stuhr.

Han tror huset i Morvik kan gå for mye mer enn prisantydningen.

– Her får du nemlig ikke bare normale eneboligkjøpere. Du får alle – også de som er 60 pluss og egentlig hadde tenkt å kjøpe seg en leilighet. Alt er på ett plan og på den måten når du en enormt kjøpesterk gruppe. Jeg tipper denne ender hos et godt voksent par. Det er de som har den største lommeboken og betalingsviljen, sier Stuhr.

Enebolig i Åsane gikk mer enn 1 million over takst

Stuhr og Strand sin konkurrerende kollega Siv-Bente Hansen Besseberg i Kaland & Partners har ikke sett annonsen for huset i Morvik, men er enig i at Åsane mangler eneboligobjekter for salg. Hun solgte nylig en enebolig i Åsane som var priset til 5 millioner. Den gikk 1.050.000 kroner over takst.

SOLGT: Denne eneboligen gikk mer enn 1 million over takst. FOTO: Kaland & Partners

SOLGT: Denne eneboligen gikk mer enn 1 million over takst. FOTO: Kaland & Partners

– Det gikk veldig bra, selv om det ikke akkurat var 17.-maitog på visning. Det var mange som antydet at det var en lokkepris, men det var tre meglere inne og vurderte boligen som også var et oppussingsobjekt. Her må alt tas fra topp til tå, påpeker hun.

– I Åsane selger beliggenhet, utsikt og at noe er en sjelden var, sier Besseberg.

Priser etter erfaringen med andre eiendommer

Strand har solgt boliger i Åsane før og mener prisantydningen er som den skal være.

– Jeg solgte nylig et hus i Morvik. Det var ikke samme standard, men det var 100 kvadratmeter større. Det hadde dobbel garasje, sol og utsikt, og gikk rett over 6 millioner, sier han.

Boligen  i Torvli er priset etter erfaringen med andre objekter.

  • Start videoen i toppen for å se alle bildene fra boligen

– Det har vært solgt eiendommer med både strandlinje og naust til tilsvarende priser. Man må huske på at en bolig ikke er solgt før den er solgt, sier Strand.

168 kvadrat og fire soverom

Eneboligen i Torvli i Morvik har 168 kvadratmeter på ett plan. Den ligger i enden av en blindvei og hagen inneholder blant annet svaberg.

Byggeår er 2010.

  • Start videoen i toppen for å se alle bildene fra boligen

På bruktboligmarkedet finnes det kun ti boliger til salgs som er bygget senere enn 2009. Kun én ligger i Åsane, mens åtte ligger i Fana og én i Fyllingsdalen. Blant nybyggene som er til salgs i Bergen er det heller ingen i Åsane. Townhouse AS selger tre eneboliger ved Tveiterås, Fana Sparebank Eiendom selger to eneboliger i Mathopen og Proaktiv har eneboliger for salg i et byggefelt på Søreidgrend.

Vi tror du også vil like disse sakene: