erikhanoyrett

Den siste uken har sommeren endelig kunnet by på nydelig vær. Folk har krøpet ut av husene sine for å kjenne varmen til dette sagnomsuste himmellegemet. Det er bare et problem. Jeg er totalt uforberedt.

Jeg har hatt et ritual siden 2007 da jeg flyttet inn i mitt nye hus.

Når april har vært klar til å overlate stafettpinnen til mai, så har jeg tuslet ned i boden og funnet frem redskapene. Inspirert av et herlig vårvær og utsikter til en deilig sommer på terrassen, så har jeg gjort en dugelig innsats.

Rekkverkene har fått en omgang med høytrykkspyleren, de er deretter malt, gulvplankene har blitt oljet – og gassgrillen har fått selskap av en helt ny beholder stappfull av flytende gass. Til og med blomsterkasser og krukker har fått nytt liv, med fargerike innslag fra planteriket.

(Jeg skal ikke skryte på meg for mye, plantene er det fruen som skal ha æren for.)

Enkelte år har jeg til og med vært så entusiastisk at det har blitt handlet inn nye hagemøbler!

erikhanoy2rett

Vel, som du kan se av bildene, så er ikke årets utgave av familien Hanøys terrasse så mye å skryte av… Hva har egentlig skjedd?

Jo, det skal jeg fortelle deg. April måned gikk sin gang, det var kaldt, regnet høljet ned og det var ikke vanskelig å finne argumenter for å utsette årets opprydning.

Så kom mai, min favorittmåned. Den sviktet like fundamentalt som Brann under Rikard Norling. Regn og regelrett kulde var alt den hadde å by på.

At det er drittvær i juni er vi vant til, men det har som regel kommet etter noen uker med fint vær i måneden før, så det har vært til å akseptere.

Kort fortalt så har jeg ikke giddet å gjøre noe som helst. Den siste uken har det riktignok vært strålende sommervær, men da har jeg prioritert å nyte disse dagene dagene, ikke ligge langflat med malerkosten på terrassen.

Nå er løpet kjørt, jeg kommer ikke gjøre en innsats i år. Skulle det mot formodning bli pent vær resten av sommeren, så blir det å rydde unna det verste rotet og bare slappe av. Værgudene har vunnet en overbevisende seier. Jeg har akseptert nederlaget, og gjør det beste ut av situasjonen.

Så får vi se, kanskje terrassen vil finne tilbake til gammel storhet våren 2016…

erikhanoy3rett