gunnmonsrett

gunnmons2rett gunnmons3rett gunnmons4rett gunnmons7rett gunnmons8rettDa sover vi lenge og gjør mye av det som vi liker aller best.Som å gå i skogen på kafé. I et hvitt hus langs en smal og skogkledd vei langt ute på landet. I dette nymalte hvite huset som avholdsbevegelsen IOGT bygget på 1930-tallet for å holde de unge borte fra synd og alkohol. Lite viste de den gang at dette ærverdige huset med tiden skulle romme alt fra store ville fester, feriegjester – og ikke minst bli klubbhus for en MC-klubb.

Lite ble gjort for å holde huset ved like, og til slutt så det mest ut som et slitent spøkelseshus langt der inne i skogen.

Heldigvis var dette stedet bestemt til å få en ny vår. Møbeldesigneren og husdoktoren Cajus Mælum tok affære og startet en omfattende restaurering av dette nedslitte, men nydelige huset noen år tilbake. Utallige timer og omfattende arbeid ble lagt ned, og  resultatet er imponerende. Nymalt og vakkert ligger det nå mellom grantrærne.

Nå nytes det kaffe og kaker her nesten hver eneste helg, og ekteparet som driver stedet i skogen deler de herligste bruktskatter fra sine reiser i Danmark. I tillegg finner man nytt interiør og kunsthåndverk fra skandinaviske designere i det luftige lokalet.

Det er ingenting mine to jenter & moren liker bedre enn å dele en is, drikke hjemmelaget kakao selv om det er midt på sommeren, og nyte den gode stemningen og all kreativiteten dette stedet rommer. Ideer som den fantastiske mosekledde lampeskjermen som henger i et høyt vindu eller de store bukettene med markblomster på bordene. Vakre stilleben av nye og vintage-skatter.

Bruken av gamle glassflasker i en snor med blåbærlyng.

Den utrolige miksen av gammelt og nytt. Gjenbruk og nye ideer. Og ikke minst praten med både vertskap og besøkende som alltid er like hjertelig.

Med et slikt sted gjør det ikke så mye at sommeren er litt grå i år.

gunnmons6rett