FOTO: Erik Hanøy

FOTO: Erik Hanøy

Hva er egentlig det viktigste som må fungere i et hus? Jeg har hørt noen nevne vanntilførselen, mangler man vann så blir det fort veldig upraktisk. Noen mener at tilgangen på internett er det viktigste, uten nett blir det fort frustrasjon i heimen. Likevel, uten strøm fungerer jo heller ikke ruteren. Derfor føler jeg at det blir en duell mellom vann og strøm.

  • Hva mener du? Stem i bunnen av saken!

Så kan man jo diskutere i det vide og brede hva som betyr mest, vann eller strøm? Personlig heller jeg mot at det er en annen liten faktor som troner på toppen, nemlig dorullen! Er du tom for toalettpapir kan situasjonen bli kritisk. La meg dele en liten erfaring som jeg nylig ble utsatt for.

Jeg parkerte bilen utenfor huset etter en lengre arbeidsøkt og behovet for et besøk på toalettet var forholdsvis fremtredende. Vel inne på lettelsens rom oppdaget jeg at det hang en tom dorull på veggen! Nå er det ikke nødvendigvis slik at det er noe stort problem, for en av skuffene på badet er øremerket lagring av toalettruller, fire i tallet. Skuffen ble åpnet, og dens tomhet slo imot meg som en tydelig påminnelse på at vi mennesker fremdeles er slaver av naturens behov.

Så der sto jeg, en smule i tidsnød og uten tilgjengelig toalettpapir. Siden jeg etter hvert har blitt en godt voksen mann, har livet lært meg en lekse eller to. Derfor har jeg utviklet et vanntett system. På vaskerommet lagres en solid 18-rullers plastsekk med dopapir, så da var det bare å bevege seg ut dit med trange skritt for å hente nye forsyninger.

Det som møtte meg var en stor tom plastsekk….. Noen i familien hadde tatt ut de siste dorullene uten å gi beskjed! Det vanntette systemet var altså blitt offer for det som alltid er det svakeste leddet, nemlig uansvarlig menneskelig giddalaushet.

Det finnes jo alltid nødløsninger i en sådan situasjon, for eksempel er jo tørkerullen på kjøkkenet en venn i nøden. Jeg har imidlertid en rørlegger til nabo, og han har fortalt meg skrekkhistorier som involverer tette rør og store kostnader ved bruk av tørkepapir i klosettet. Det var derfor ingen vei utenom, jeg måtte sette meg i bilen og kjøre til nærmeste butikk. Uten å bli for detaljert så bør leseren opplyses om at kroppen min stadig sendte ut nødsignaler, tiden ble knappere og knappere!

Denne historien ville selvsagt blitt mye bedre hvis jeg nå kunne fortalt deg at butikken enten var tom for dopapir, eller at det var en laaaang kø i kassen, men utrolig nok så gikk det greit. Jeg løp inn, dro med med en 18-pakning, betalte i kassen og kom meg hjem i god behold.

Noen minutter etter at nødvendige prosedyrer var unnagjort på badet, var det på tide å samle familien. Jeg gjennomførte et avhør som ville fått erfarne STASI-agenter fra DDR til å nikke anerkjennende, men avhøret endte opp uten resultat. Det var selvsagt ingen som hadde tatt de siste dorullene fra vaskerommet uten å gi beskjed til toalettpapiransvarlig.

Så nok engang får vi et bevis på at vanntette systemer alltid vil lide under det utvistelige faktum at mennesker ikke er til å stole på.

Nå har jeg innført enda et sikkerhetsrutine, på et hemmelig sted i huset lagres det to ekstra doruller til bruk i nødsituasjoner. Dette gjemmestedet er det kun jeg som vet om.

Denne erfaringen har uansett gjort en ting helt klart, viktigere enn både vann og strøm i et hus, på den suverene tronen, der finner man dorullen.

Hva er det viktigste i hjemmet?

Se resultater

Loading ... Loading ...

Mer fra Hanøy: