– Jeg passer nok ikke inn i et vanlig A4-liv. Utdannelse og skole har aldri falt meg inn, og jeg synes det er veldig gøy å skape ting, og så er det å skape arbeidsplasser veldig artig, sier Remi Aleksander Johnsen (26).

Det startet som en tilfeldighet i 2012. Han solgte leiligheter i Tyrkia da han en dag ble kontaktet av tre ungarske menn som ville selge ham noen tjenester. Litt ut av det blå bestemte de seg heller for å satse på det norske markedet, og starte opp sammen.

Resultatet ble Brick Visual, hvor Johnsen nå er medeier, salgssjef og daglig leder i Norge. Et selskap som driver med arkitektonisk visualisering, og som nå er blant Europas største innenfor sitt felt. De lager presentasjoner og 3D-animasjoner av prosjekter over hele verden, deriblant det nye World Trade Center, samt flere av stadionene til Oslos nylig avslåtte OL-søknad.

Tjener bra på oljepenger

– Vi har et selskap i Norge og et i Ungarn, hvor vi har de fleste ansatte. Vi har egentlig bare fokusert på det norske markedet, og så har vi en salgsperson i USA, en i Canada, en i Østerrike, sier Johnsen.

Brick Visual

Startet i 2012 av bergenske Remi Johnsen og tre ungarere.

Et av Europas største selskaper for arkitektonisk visualisering.

Hjelper utbyggere og arkitekter med å visualisere planer og tegninger med 3D-illustrasjoner og -animasjoner.

Hjelper også arkitekter med presentasjoner til konkurranser.

Har over 40 ansatte fra hele verden. Holder til i Bergen og i Budapest.

Det er i Norge selskapet har majoriteten av sine kunder, og nå er målet deres er å komme seg mer inn på det amerikanske markedet, og mer av det nordiske. Han sier også at det er mye å hente i de arabiske landene, og at det også er bedre betalt der.

– Vi har vokst veldig fort, og er rundt 40 stykker totalt, som leverer visualisering til prosjekter i for eksempel Dubai, Midtøsten, Qatar, Kuwait, mye i Norge, USA, Canada og litt rundt om i Europa.

Bricks3

3D: Det er i Ungard alle artistene jobber. Bedriften har måttet bytte kontorer fire ganger fordi de har vokst fra dem, men har endelig funnet et lokale som er stort nok. FOTO: Bricks Visual

– Trenger ikke utdanning

Det var da en ung Johnsen gikk på tømrerlinjen på Slåtthaug, at gründervirksomhetene begynte. Da med en nettbasert kjolebutikk.

– Jeg hadde lyst å starte for meg selv, og startet en liten kjolebutikk på nettet der du kunne få skreddersydd kjoler. Du sendte inn mål og så sendte vi ut kjoler, og hadde faktisk en del kunder en lang periode.

Det ble med de to årene pluss påbygg på Stend, før han ble fulltids arbeidshest.

– Du trenger ikke utdanning for å drive business, ler han.

– Siden begynte jeg med eiendommer i Tyrkia, sier Johnsen, som faktisk ikke husker hvordan han kom seg inn i den bransjen!

– Nei, det var sikkert via LinkedIn eller noe sånt.

Har rensket det ungarske markedet

Den hardtarbeidende bergenseren sitter til daglig på kontoret sitt på Xhibition hvor han har ansvar for salg. Det å jobbe i en stadig ekspanderende bedrift er ikke bare enkelt. Det har nemlig bydd på en liten utfordring.

Bricks1

SIKTER MOT SKYENE: Remi Aleksander Johnsen på møterommet på Xhibition. FOTO: Kristoffer Antonio Skinlo

– Vi har faktisk hentet alle de dyktigste 3D-artistene i Ungarn, så vi har gått utenlandsk for å finne mer arbeidskraft, i land som Spania, Romania, Argentina og Island. Folk flytter til Ungarn for å jobbe for oss. Vi har fått et flott rykte i bransjen, og har et ganske kult miljø.

– Vi ansetter ikke hvem som helst, kun de beste. Vi får forespørsler hver eneste dag, men plukker kun ut de beste.

Nytt selskap

Og Johnsen har enda flere jern i ilden.

– Jeg og en av de andre eierne i Brick Visual har startet et tilsvarende selskap for industri, offshore, gass, og maritime. Det heter Salt Pixel AS og vi er elleve stykker der. Det er mer industriell visualisering, for eksempel animasjoner for selskap som ofte leverer til offshorebransjen og oppdrettsanlegg.

Salt Pixel holder til delvis i Bergen og i Hanoi, der Johnsen holder fortet i gamlelandet mens partneren har flyttet til Vietnam.

– Jeg har tenkt litt på å flytte utenlands, men det blir ikke så lett med det første, for vi har en liten gutt på vei, også, sier 26-åringen, som dermed kan få det enda travlere i tiden fremover.