– Det er sånn noen ganger. Hvis du følger med på dyre boliger på Finn.no, vil du kjenne igjen mange av dem som ligger der, sier Erik Mortensen.

Han prøver å selge det han titulerer som “en perle på Hjellestad”. Eiendommen har lang strandlinje og er priset til 13,9 millioner kroner.

– Den boligen som ble solgt i Bergen denne uken til 10 millioner dagen før visning, er unntaket, slår megleren fast.

Selv har han prøvd å selge på Hjellestad siden oktober i fjor, men er ikke bekymret.

– Det er helt vanlig at det tar et år når det er så høy prisklasse. Selger her har allverdens tid og ønsker ikke å selge for mindre enn prisantydning, sier han.

Fikk ikke solgt rosa hus i Bergen – malte det grått og prøver igjen

Bonansa har også snakket med eiendomsmegler Erik Alræk i DNB. Han har tidligere i år forsøkt å selge en eksklusiv eiendom i Rogges vei ved Kyrkjetangen. Da det ikke gikk, malte eieren huset.

– Ja, det stemmer at huset nå er malt. Det er lettere å selge et grått hus enn et rosa hus, mener Alræk.

elisabethlenken

Tidligere denne uken skrev Bonansa at én av fem oppgraderer boligen for en halv million kroner, og hvorfor det ikke alltid lønner seg.

Alræk har riktignok tro på oppgraderingene av huset i Rogges vei, som også inkluderer flere rom innvendig i huset.

Forskjellen på bergensere og Oslo-folk

Mortensen følger med i bergensmarkedet, og synes det skiller seg fra boligmarkedet i Oslo.

– Det som går fort i Bergen er sentrumsnære eiendommer til 2,5 millioner. Og det går fort, det! Men med én gang man begynner å bevege seg over 7 millioner, må du regne med at det tar tid.

– Det er litt rart i forhold til Oslo. For der er 7 millioner ingenting. Der går det så det suser. De har mer penger og er mest opptatt av hus. Men vi her i Bergen kommer etter. Vi blir nok mer opptatt av hvor fint det skal være med uplights og downlights og musikk i hvert rom etter hvert vi også. Den oppvoksende generasjon er generelt mer interessert i dette. Men bergensere er også mer nøkterne enn Oslo-folk, sier Mortensen.

Har det bergenske boligmarkedet en smertegrense på 1400 objekter?

At noen boligobjekter tar tid, mener han det går an å lese ut fra tilbudet. Selv om man hører mye om budrunder som går amok dagen etter visning, er det ikke tilfellet for de fleste.

– Per i dag er det 1300-og-ett-eller-annet eiendommer til salgs i Bergen. Det er veldig mye. Da vi hadde finanskrise i 2007 hadde vi 1400 eiendommer. Det klarte ikke Bergen å absorbere. Hvis hovedtesen var at alt ble solgt dagen etter visning, hadde det jo bare lagt én for salg, sier han.

– Mener du det er en smertegrense mellom 1300 og 1400 boliger for salg – før markedet flater ut?

– Jeg har ikke lyst til å si det ennå, men det var det som skjedde i mai i 2007. Det går jo i trappetrinn dette her. Og det gjør kanskje heller ikke noe om det går bortover litt, sier Mortensen.

 

Vi tror du også vil like disse sakene: